In deze groep ziet u schilderijen van paarden die gemaakt zijn sinds 2017.

uit 2017 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Christa en Aston Martin

2021

Dressuuramazone Christa Larmoyeur met haar paard Aston Martin, kort voordat hij door een ongeluk zijn oog verloor. Met dank aan paardenfotograaf Roland Hitze.

De oude draver Zeres Boszorg

2021

Als de 39-jarige oude vroegere draver Zeres Boszorg je zo aankijkt, dan moet je hem gewoon schilderen!

Madame

2021

Dit prachtige paard kwam ik op een zomerse dag tegen. Nieuwsgierig en blakend van zelfvertrouwen. Haar naam, Madame, vind ik wel passend.

Opa Jan met Edelweiss

2021

De liefde voor paarden heeft opa Jan van kleinsaf aan zijn kinderen en kleinkinderen meegegeven. Met dit schilderij wilde een van hen deze dierbare herinneringen koesteren.

Sluimeren in de zomerzon

2021

Deze twee merries zag ik vaak met elkaar optrekken. Gek idee dat ze ooit net zo kleurig waren als hun veulens. Tijdens de jaarlijkse Prinsjesdag Veulenveiling 2021 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is dit schilderij voor € 5000,00 geveild als bijdrage voor het goede doel. De meeropbrengst komt ten goede aan de Stichting Wensambulance.

Thirty Nine and Fine

2021

Thirty Nine and Fine leek mij een toepasselijke titel voor dit schilderij van de 39-jarige oude draver Zeres Boszorg (1982). De legendarische toptrainer Tjitse Smeding (1955-2010) zag het geweldige potentieel van het paard dat echter op de baan te onstuimig was om tot een kampioen uit te groeien. Smeding vertrouwde hem toe aan de zorg van Bianca Hulleman, een jonge trainster die bij hem stage liep, vanwege haar gave met ‘moeilijke’ paarden om te kunnen gaan. Het gewenste resultaat bleef desalniettemin uit en de kampioentrainer besloot met Zeres te stoppen. Omdat hij niet wilde dat de draver door jan en alleman nog eens geprobeerd zou worden, schonk hij het paard aan Bianca, die er inmiddels een innige band mee had gekregen. En die is er alleen maar inniger op geworden met deze, naar mensenjaren omgerekend, honderdjarige. Wie bij hem in de wei stapt en die oogopslag ziet snapt dat direct.

Even uitblazen

2021

Het was een zeer warme dag in het Belgische Steenokkerzeel toen de werkpaardenvereniging Den Brabander er in 2020 een ploegdag hield. De grond was door de langdurige droogte keihard en zelfs de 'breker' kwam er in de lichtste stand bijna niet doorheen. De paarden die dapper hun werk deden kregen na elke streep heen en terug een pauze, terwijl de zon fel weerkaatste op de stugge glanzende strohalmen. 

Op naar de 66e Gouden Zweep!

2020

Tijdens een spannende race ging pikeur Danny Brouwer met Echo Oldeson op weg naar het behalen van de 66e Gouden Zweep op Duindigt.

Dravers

2020

Het gaat razendsnel en om de spanning van het spel. De ongelooflijke souplesse kun je nog waarnemen, maar niet de spierbeweging of de pracht van het zweefmoment. Maar kijk naar dit schilderij en je hoort ze en je voelt de warmte van die prachtige augustusdag in Wolvega.

Souplesse

2020

Die souplesse waarmee zo'n groot dier met een ruiter op zijn rug de hindernis neemt blijft fascinerend. Patrick Verbakel werd met Java tweede tijdens deze springwedstrijd in klasse Z.

Vrolijke merrie

2020

Deze merrie begon uit het niets ineens te galopperen. Alsof ze iets te vieren had.

Galopperen maar!

2020

Het leek of beide merries samen besloten met hun veulens eens lekker voluit te gaan galopperen.

Te vlug af

2020

Zeeland Polo Cup 2019. De speler van het QM-HV team (r)  is Juan Medina van JD Polo net te vlug af.

Dollende merries

2020

Ik kan uren bij zo'n wei de bewegingen van de paarden observeren. Lange tijd lijkt er niets te gebeuren en dan ineens gaat een groepje vol in galop.  

Onder waakzame ogen

2019

Veulens slapen onder het waakzame oog van hun moeders. De hangende onderlip, de horizontaal zwaaiende staarten laten zien: ook zij genieten van de zomerzon.

Moeder met veulen

2019

Lekker veilig bij moeder. Naarmate veulens groter worden durven ze wat verder uit de buurt te gaan. Geregeld komen ze terug. Niet alleen om te drinken of te rusten, maar ook om even te 'knuffelen'.

Kom maar op

2019

Blakend van zelfvertrouwen poseerde dit paard voor het zou afreizen naar een springwedstrijd.

In galop

2019

Nauwelijks verscheen ik met mijn camera bij het hek of dit paard besloot te laten zien hoe mooi hij galopperen kon.

Op de hielen

2019

Vreeland 2019. Het winnende BCAZ team zit Pablo van den Brink (HV Polo) op de hielen in een zogeheten 'treintje'.

Mooie slag

2019

Polo Picknick 2019. Behendig speelt de man van het BCAZ team (r) de bal weg en geeft Pablo van den Brink (HV Polo), rijdend op Quinoto, het nakijken.

Op naar de score!

2019

Tijdens Polo Picknick 2019 zag Juan Medina (HV Polo) zijn kans schoon om een doelpunt te scoren. Zijn team zou tweede worden.

Draaiend paard

2017

Toen dit paard merkte dat zijn verzorgster achter zich de wei in liep ging hij haar begroeten. Prachtig hoe dat mooie lijf met voetje over die sierlijke draai maakt.

Eigen tempo

2017

Dat paard komt wel, maar statig, op zijn eigen rustige tempo, het hoofd zachtjes wiegend.

Grazen

2017

Er gaat een heerlijke rust uit van zo'n stel onverstoorbaar grazende paarden.